Теоретична работа върху текстовете на Доналд Уиникът с Патрисия дьо Рувре и Фредерик де Ривоар – част 2

Теоретична работа върху текстовете на Доналд Уиникът с Патрисия дьо Рувре и Фредерик де Ривоар – част 2

Дата/Час
10/02/2024
15:00 - 16:45

Категория
Събития - български


Уважаеми колеги,

На 10 февруари, от 15:00 до 16:45 часа, ще се проведе онлайн работна среща върху творчеството на Доналд Уиникът, с участието на Фредерик дьо Ривоар и Патрисия дьо Рувре от Еспас Аналитик-Париж. Отправна точка за подготовка са текстовете:  „От педиатрия към психоанализа“, „Игра и реалност“ ,“ Les processus de maturation chez l’enfant“ / Maturational Processes and the Facilitating Environment: Studies in the Theory of Emotional Development/ и по-конкретнопонятията „холдинг“  и „хендлинг“. Литературата, на която ще стъпим, включва „От педиатрия към психоанализа“, текстът The fear of breakdown, 1974, както и още две други заглавия: : Le Bébé et sa mère (Бебeто и неговата майка), Payot, 1992 и La Relation parent-nourrisson (Връзката родител-кърмаче), Payot, coll. « Petite Bibliothèque Payot », 2011.

 
Краен срок за регистрация: 08. 02. 2024 г.
Такси за правоучастие:
– за членове на АБПП – 20 лв.;
– за външни участници – 60 лв.
Регистрираните участници ще получат информация за достъп до срещата в деня преди семинара на посочения от тях имейл. Напомням, че записи от събитието не се допускат и че не изпращаме потвърдителен имейл при регистрацията. Изпращането на заявка за участие от Ваша страна и заплащането на таксата за правоучастие Ви дават право на достъп.
 

*Плакатът е дело на Лора Русева.

 

**

Фредерик дьо Ривоар е психоаналитик, член на Еспас аналитик-Париж, член на екипа на място за прием на родители и деца IRAEC (Институт за приложно изследване на детето и двойката) в Париж.

Патрисия дьо Рувре е психоаналитик, член на Еспас аналитик-Париж, доскорошен директор на IRAEC