Основи на психоаналитичната клиника: Едип, идентификация, кастрация. Общество и несъзнавано

Основи на психоаналитичната клиника: Едип, идентификация, кастрация. Общество и несъзнавано

Дата/Час
30/09/2022
18:00 - 20:00

Местоположение
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Категория
5-те случая на Фройд


Уважаеми колеги,

През изминалата година наченахме прочита на „Петте случая на Фройд”. През тази година продължаваме нашата работа върху тези текстове, в рамките на семинар на тема: „Основи на психоаналитичната клиника: Едип, идентификация, кастрация“ , в опит да изследваме генезиса на тези три основополагащи концепта и връзката им с разработките на Фройд от петте случая.
Сега наш гост-лектор по темата ще бъде френският психоаналитик Пиер Мари от Еспас Аналитик-Париж. Той ще направи експозе на тема „Общество и несъзнавано“

Каним Ви да се включите в първия от тази поредица семинари – “Едип в генезиса на психоаналитичната клиника“, с водещ Иван Дулов.

Семинарът ще се проведе l СУ „Св. Климент Охридски“ и онлайн, в платформата ЗУУМ, на 30.09.2022 г., от 18:00 до 20:00 ч. Таксата за правоучастие се заплаща единствено по банков път и е в размер на 20 лв. за членове на Асоциацията и 60 лв. за външни участници.За студенти и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ входът е свободен.

Регистрираните участници, платили таксата за правоучастие, ще получат информацията за достъп на посочения в регистрационната бланка имейл. Срокът за регистриране и заплащане на таксата е 27.09.2022 г.

Моля, обърнете внимание, че записи на събитието не се допускат и няма да бъдат правени.

АРГУМЕНТ НА СЕМИНАРА

ПИЕР МАРИ – АРГУМЕНТ

*Плакатът е изработен от Влади Витанова.