Семинар с д-р Патрик Деларош на тема „Относно транссексуализма“

Семинар с д-р Патрик Деларош на тема „Относно транссексуализма“

Дата/Час
11/05/2024
14:00 - 17:00

Категория
Семинари на д-р Патрик Деларош


Уважаеми колеги и съмишленици,

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния клиничен семинар с участието на д-р Патрик Деларош*, който ще се проведе на 11.05.2024 г., от 14.00 до 17.00 ч, в онлайн формат през платформата ЗУУМ.

Темата на семинара е „Относно транссексуализма“.

Краен срок за регистрация и заплащане на таксата: до 09.05.2024 г.
 
Такси за правоучастие:
 
– 20 лв. за членове на АБПП
– 60 лв. за външни участници
 
Записи от семинара няма да бъдат правени. Регистриралите се за онлайн участие ще получат информация за достъп до срещата в деня преди семинара на посочения от тях имейл. Напомняме, че не изпращаме потвърждаващ имейл при регистрацията. Изпращането на заявка за участие от Ваша страна и заплащането на таксата за правоучастие Ви дават право на достъп. Осигурен е превод от и на френски език.
АБПП си запазва правото да променя параметрите на събитието при необходимост.
 
*ВИЗИТКА

Д-р Патрик Деларош е психиатър и психоаналитик, съосновател на френската психоаналитична асоциация Аналитично Пространство. От средата на 90-те години на миналия век играе ключова роля за проникване на психоанализата у нас, като пътува регулярно до България, за да изнася лекции и семинари. Съорганизатор на  Първия Френско-български конгрес по психоанализа («Психоанализата между културата и психотерапията», София, 27-29.06.1997 г.). Почетен член на АБПП.Специалист по проблемите на юношеството, дългогодишен директор на Дневен стационар за юноши в град Вил д’Авре, като в работата си поставя специфичен акцент върху метода на индивидуалната психоаналитична психодрама.

Автор на книги, предназначени за специализирана аудитория и за широк кръг читатели. На български език са публикувани: «Да се говори играейки» (1999 г.), «Юношеството» (2004 г.), «Трябва ли да се отстъпва пред юношите?» (2009 г.), «Родители, осмелете се да кажете не» (2010 г.),  «Проблемите на юношеството» (2011 г.), «От любовта към другия до любовта към себе си. Нарцисизма в психоанализата» (2018 г.).

Афишът е дело на Лора Русева.