Психоанализа и език. „Елементарни структури на родството“

Психоанализа и език. „Елементарни структури на родството“

Дата/Час
22/10/2023
19:30 - 22:00

Категория
Психоанализа и език


Уважаеми колеги,

Тази есен се възобновява работата на семинар „Психоанализа и език“. Семинарът ще продължи изследването на темите от предишните години, занимавайки се с пресечните точки между психоанализата, лингвистиката, антропологията, социологията, етнологията и други хуманитарни науки с фокус върху многопластовите измерения на езика и речта, езиковата реалност на човешкото битие и произлизащите от това многообразни клинични и теоретични последствия засягащи пряко всеки професионалист работещ в полето на грижата за психичното.

Първата среща, която ще се проведе онлайн, през платформата Zoom, на 22.10.2023 г., от 19:30 ч., ще разгледа освновополагащата за Жак Лакан книга на Клод Леви-Строс „Елементарни структури на родството“.

За да се включите в работата на семинара, е необходимо предварително да заявите участие, като попълните приложената регистрационна бланка.

Такси за правоучастие:

20 лв. за членове на АБПП;

60 лв. за външни участници

Краен срок за регистриране и заплащане на таксата (само по банков път): 20.10.2023 г.

На регистрираните и заплатили таксата участници ще изпратим информация за включване на посочения от тях имейл в деня преди семинара.

Регистрацията се счита за успешна, след попълването на регистрационната бланка; не се получава специален мейл за потвърждение – при успешна регистрация и заплащане на таксата за правоучастие в срок, регистрираният участник ще получи на пощата си писмо с линк към семинара (в деня, преди датата на самият семинар).

АРГУМЕНТ НА СЕМИНАРА