Психоанализа и език – част 4

Психоанализа и език – част 4

Дата/Час
17/12/2023
19:30 - 21:30

Категория
Психоанализа и език


Уважаеми колеги,

На 17.12.2023 от 19:30 ч. продължаваме нашата работа в семинара „Психоанализа и език“ с четвъртата среща за тази година, с водещ д-р Александър Петров.

Сбитието ще се проведе единствено онлайн, през платформата ЗУУМ. За да се включите в работата на семинара, е необходимо предварително да заявите участие, като попълните приложената регистрационна бланка.

Такси за правоучастие:

  • 20 лв. за членове на АБПП;
  • 60 лв. за външни участници

Краен срок за регистриране и заплащане на таксата (само по банков път): 15.12.2023 г.

На регистрираните и заплатили таксата участници ще изпратим информация за включване на посочения от тях имейл в деня преди семинара.

Регистрацията се счита за успешна, след попълването на регистрационната бланка; не се получава специален мейл за потвърждение – при успешна регистрация и заплащане на таксата за правоучастие в срок, регистрираният участник ще получи на пощата си писмо с линк към семинара (в деня, преди датата на самият семинар).

АНОТАЦИЯ

Речта на психотичният човек е, може би това, което репрезентира самата психоза, или, психотичният „актинг в говоренето“. От налудната организация на речта, през алогията водеща до смислова разскъсаност, към нейният разпад в едно „говорене на заспиващият човек“. В предстоящия семинар ще се държи сметка за разликата между реч и език и за дефинирането на първичния и вторичния процес през призмата на мисленето на езика като една необходима унификация с Другия. Д-р Петров ще представи клиничен материал от лично написани текстове на негови пациенти онагледяващи, ако не функционирането на езика в психозата, то поне начините на неговата изява в речта (а може би при психозата, разликата тук е само условна).