„Скали за оценка на напредъка при работа с аутистични деца“ и „ИПП (индивидуална психоаналитична психодрама) – практически приложения в клиничната работа“

„Скали за оценка на напредъка при работа с аутистични деца“ и „ИПП (индивидуална психоаналитична психодрама) – практически приложения в клиничната работа“

Дата/Час
13/04/2024
10:00 - 17:00

Местоположение
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Категория
Събития - български


Уважаеми колеги,
Каним Ви на клиничния семинар с д-р Патрик Ландман и Доминик Ландман на теми „Скали за оценка на напредъка при работа с аутистични деца“ и „ИПП (Индивидуална Психоаналитична Психодрама“) – практически приложения в клиничната работа“, който ще се проведе на 13.04.2024 г., от 10.00 до 17.00 ч.

Място на провеждане: Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски“ – Зала 1 и онлайн (през Зуум).

Краен срок за регистрация и заплащане на таксата: до 11.04.2024 г.

Такси за правоучастие:

– 20 лв. за членове на АБПП;
– 60 лв. за външни участници

Записи от семинара няма да бъдат правени. Регистриралите се за онлайн участие ще получат информация за достъп до срещата в деня преди семинара на посочения от тях имейл. Напомняме, че не изпращаме потвърждаващ имейл при регистрацията. Изпращането на заявка за участие от Ваша страна и заплащането на таксата за правоучастие Ви дават право на достъп. Осигурен е превод от и на френски език.


*Плакатът е дело на Влади Витанова.

ВИЗИТКИ НА ВОДЕЩИТЕ
Доминик Турес-Ландман
Детски психиатър, психоаналитик, специалист по проблемите на юношеството и на метода на индивидуалната психоаналитична психодрама, медицински директор на дневен стационар за юноши и на медико-психопедагогически център във Вил Д’Авре, Франция. Дългогодишен гост-лектор и участник в събитията, организирани от АБПП – семинари, конгреси, Летни училища и др., трайно ангажирана с формирането на български аналитици. Настоящ президент на Еспас Аналитик – Париж. Почетен член на АБПП.

д-р Патрик Ландман
Психиатър, психоаналитик и юрист. Участва ежегодно в различни събития, организирани от АБПП: семинари, конгреси, Летни училища. Изнасял е публични лекции в СУ Св. Климент Охридски: „Доказателството в психиатрията“ (2017 г.), „Изтласкването“ (2019 г.) и „Пренос и любов“ (2022 г.), и на тема „Свръхдиагностицирането“ във Варна, по време на Лятното училище през 2018 г.
Автор и съставител на редица книги, сред които на български език са преведени и издадени от АБПП: „Фройд”, 2006 г.; „Изтласкване. Защо се появява и как се проявява?”, (в съавторство с Жерар Помие), 2018 г. и „Приносът на психоаналитиците за лечението на хората с аутизъм“ (в съавторство с Дьони Рибас), 2022 г.. Почетен член на АБПП.