Литература и психоанализа: Двойничеството при Фройд и Достоевски

Литература и психоанализа: Двойничеството при Фройд и Достоевски

Дата/Час
17/12/2020
18:30 - 21:30

Категория
Литература и психоанализа


Семинарът „Литература и психоанализа“ на Асоциация „Българско психоаналитично пространство“ и „Катедрата по теория и история на литературата“ на Софийския университет съвместно с Българското общество „Достоевски“ и подкрепата на галерия „Етюд“ Ви канят на 17 декември от 18.30 ч. на онлайн сбирката, посветена на темата „Двойничеството при Фройд и Достоевски“.
В срещата между психоаналитици и литератори ще вземат участие: Диана Циркова (Асоциация „Българско психоаналитично пространство“), Емил Димитров (Българското общество „Достоевски“), Милкана Лазарова (Асоциация „Българско психоаналитично пространство“), Иванка Стъпова (Българското общество „Достоевски“). Модератор на квартета е Камелия Спасова („Катедра по теория и история на литературата“ на Софийския университет).
Декемврийската сбирка около „Двойничеството при Фройд и Достоевски“ е част от ежемесечните сбирки на семинара „Литература и психоанализа“, които тази година са организирани от обща рамка под надслов „Да бъдеш или не: идентификация и игра“, както и представлява отбелязване на деветата годишнина от учредяването на Българското общество „Достоевски“.
Присъствието на семинара и участието в дискусията е свободно, като то ще се осъществи през платформата ZOOM.
Линкът за присъединяване е:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/9216377547?pwd=M3dTYVc4VUlFalNaUE92RnQ3WVptQT09

Meeting ID: 921 637 7547
Passcode: 6n3axt

Dunn, Henry Treffry; The Theodore Watts-Dunton Cabinet: How They Met Themselves; National Trust, Wightwick Manor; http://www.artuk.org/artworks/the-theodore-watts-dunton-cabinet-how-they-met-themselves-131523

Плакат: Влади Витанова и Георги Павлов